Teknoloji

Google Fonts yeni tasarımıyla şimdi daha verimli

google fonts

google fontsGoogle Fonts yazı tipleri veri tabanı 2010 yılında açıldığından bu yana paha biçilemez web kaynaklarından bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Bir sürü açık kaynak tabanlı yazı tipi oluşturmak ve bunların günde milyarlarca kez görüntülenen milyonlarca web sitesinde hızlıca ve verimli çalışmasını sağlayacak bir mühendislikle sunma hedefiyle yola çıkmış olan Google Fonts’un eski tasarımı girişimin arkasındaki tasarım odaklı felsefeyle uyuşmuyordu. En sonunda Google tasarım ekibine bu web sitesini görsel yenilemeden geçirme fırsatı verdi. Sonuç olarak ortaya daha kolay kullanılabilir ve estetik açısından da memnun edici bir web sitesi çıktı.

google fontsYeni Google Fonts sitesi şirketin Material Design tasarım yönergeleriyle uyumluluk gösteriyor. Hem yeni bir logo hem de yeni yazı tiplerini test etmeyi, diğerleriyle karşılaştırmayı kolaylaştıracak bir yöntem sunan yeni tasarım örnek metni de dört bölmeli bir alanda gösterme imkanı sunuyor.

google fontsSerif ve El Yazısı gibi kategorilerle yazı tiplerini filtreleyebilirsiniz. Ayrıca öne çıkan veya popüler yazı tiplerine ya da dile göre de kategorilendirme yapabilirsiniz. Buna ek olarak farklı kalınlık ve eğim dereceleri arasında da geçiş yapmak mümkün oluyor.

Google Fonts eşleştirilecek yazı tipi tavsiyeleri de sunuyor

Mevcut olan 800’den fazla açık kaynak tabanlı yazı tipinin her biri tasarımcısının bilgilerini, kullanım istatistiklerini ve kendisiyle eşleştirilebilecek yazı tiplerine dair tavsiyeleri de barındırıyor. Google Fonts yazı tipini indirmeye veya kodu doğrudan web sitenize ekleme fırsatını da sunuyor.

İLGİLİ HABERLER