Teknoloji

Google Fit her gün yaktığınız kalori miktarını gösteriyor

google-fit-android-wear-140515

Android kullanıcılarına özel olan, fitness ve egzersiz verilerinin izlenmesi için merkez işlevi gören Google Fit uygulaması geçtiğimiz sonbahar yayınlanmıştı. Uygulamanın daha başlangıçta Android Wear desteği bulunuyordu, ancak dün gelen güncellemeyle birlikte Google’ın akıllı saat ekosistemiyle daha iyi anlaşır hâle geldi.

Artık Google Fit aktivite halkasını saat yüzünde gösteren özelleştirilmiş bir Android Wear saat yüzü bulunuyor, buradan ne kadar süre boyunca harekette bulunulduğu, günlük hedefin ne kadarına ulaşıldığı görülebiliyor. Ancak bu saat yüzü sadece analog tarzda saatle birlikte sunuluyor, dijital saat görünümünü sevenler en azından şimdilik bu Google Fit imkanından yararlanamayacak gibi görünüyor.

Uygulamaya getirilen birkaç dikkate değer güncelleme daha bulunuyor. Örneğin Google Fit uygulaması gidilen mesafeyi ve ne kadar kalori yakıldığını tahmin ediyor. Bunun için Google Fit profil sayfasına boy, ağırlık, cinsiyet gibi bilgileri girmek gerekiyor, tahmini hesaplamalar buradan gerçekleştiriliyor. Aslında bu yöntem Apple Watch’un yakılan kalori miktarını sayımına epey benziyor.

Ayrıca Google Fit aktivite halkasını telefonun ana ekranına bir Android bileşeni olarak yerleştirmek de mümkün. Güncellenen uygulamayı aşağıdaki Google Fit bağlantısı üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER