Teknoloji

Google Duo sonunda Android’in telefon uygulamasına entegre edildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google duoGoogle Duo adını verdiği görüntülü sohbet uygulamasını 2016 yazında yayınlamıştı. Duo’nun Android ekosistemindeki yerini daha da sağlamlaştırmak isteyen şirket, bir süredir Duo’yu Pixel, Nexus ve Android One cihazlarında telefon uygulamasına entegre etmek için çalışıyordu.

Bu entegrasyon sonunda hayata geçti. Android Police sitesinde yer alan habere göre, kullanıcılar Android cihazlarının telefon uygulamasının üzerinden Duo ile video arama yapabilmeye başladı. Bu entegrasyonun kurulmasıyla birlikte Duo, Apple’ın FaceTime çözümünün Android üzerindeki muadili olmaya biraz daha yaklaştı.

Android Police’te yer alan habere göre, Duo ikonu bazı Pixel, Nexus ve Android One cihazlarında telefon uygulaması içinde görülmeye başladı. Söz konusu ikona dokunulduğunda telefonda Duo uygulaması başlatılıyor ve ön kamera otomatik olarak çalışıyor.

Google Duo ile yapılan görüşmelerin kaydı da telefon uygulamasında tutuluyor

Telefon görüşmesi yapılırken Duo aramasına geçiş yapılırsa standart telefon görüşmesi otomatik olarak sonlandırılıyor ve iki ayrı görüşme kaydı oluşturuluyor. Google Duo ile yapılan video görüşmelerin kaydı da Android’in telefon uygulaması içinde tutulabiliyor.

İLGİLİ HABERLER