Teknoloji

Google Domains alan adı barındırma servisi beta olarak faaliyete geçti

google-domains-beta-240614

Google da en sonunda alan adı barındırma servisi açtı. Google Domains olarak adlandırılan yeni servis henüz beta formunda işliyor ve davet usulüyle üye kabul ediyor. Ne var ki, Google bu servisin ne zaman daha geniş kullanıcı kitleleri tarafından kullanılacağı hakkında net bilgi vermiyor.

Google’ın yaptığı bir araştırmaya göre küçük işletmelerin yüzde 55’inin web sitesi bulunmuyor. Aslına bakarsanız, bu durum çok da önemli sayılmayabilir. Ne de olsa, birçok işletme çeşitli uygulama ve servisler yardımıyla rahatlıkla bulunabiliyor. Yine de, güvenilirlik açısından web sitesi büyük önem taşıyor. Google da bu noktada tecrübesini en sonunda işletmelere aktarmaya başlıyor.

Domains servisi diğer alan adı barındırma şirketlerinin mantığıyla işliyor. Yeni bir alan adı Google Domains üzerinden kaydettirilebileceği gibi, mevcut bir alan adının transferi de yapılabiliyor. Google Domains servisi henüz tam anlamıyla işlemiyor, sadece küçük bir grup işletme tarafından kullanılabiliyor. Yine de, davetli listesine e-posta adresinizi verebilir ve zamanı geldiğinde bu servisten yararlanma fırsatı bulabilirsiniz.

Google Domains kapsamında işletmelere en fazla 100 tane e-posta hesabı ve 100 adet alt alan adı tanımlama izni veriyor. Google’ın kendi DNS sunucularına sahip olduğunu düşündüğümüzde, Google Domains üzerinde tutulan web sitelerinin epey hızlı olacağını söyleyebiliriz. Google’ın web sitesi tasarım araçlarını da düşündüğümüzde, sadece Google’ın desteğiyle baştan aşağı bir web sitesi kurmak artık mümkün görünüyor.

İLGİLİ HABERLER