Teknoloji

Google Dokümanlar mobil uygulamasına önemli ekleme

google dokümanlar mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Dokümanlar mobil uygulaması için hazırlanan son güncelleme duyuruldu. Güncellemeyle masaüstünde sunulan özelliklerin önemli bir kısmı mobil cihazlara da taşındı. Ancak bu özelliklerin bazıları ilk etapta sadece G Suite abonelerine açık olacak. Yine de, bu özellikler sayesinde bilgisayardan uzaktayken de bazı işleri hızlı şekilde halletmek kolaylaşacak.

G Suite kullanıcıları yakında Google Dokümanlar’ın mobil uygulamasında Akıllı Oluşturma özelliğinden yararlanabilecek. İlk olarak Gmail’de sunulan bu özellik, Dokümanlar’ın web versiyonuna da bu yılın başlarında eklenmişti. Google bu özellikle kullanıcılara cümlelerini tamamlamaları için öneriler sunuyor. Böylelikle telefon ekranında yazı yazma konusunda pek hünerli olmayanların işleri önemli ölçüde kolaylaşıyor.

Akıllı Oluşturma’yı ilk olarak Dokümanlar’ın iOS uygulamasında sunmaya başlayan Google, 12 Ağustos itibarıyla da Android uygulaması için dağıtıma geçecek. Bireysel Google hesaplarında bu özelliği kullanmak ilk aşamada mümkün olmayacak.

Google Dokümanlar mobil uygulamasındaki yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar artık uygulama üzerinden web bağlantılarının ön izlemelerini de görebilecek. Ön izlemeye dokunulduğunda web sayfasıyla ilgili daha fazla detaya ulaşılabilecek. Eğer bağlantı bir Google Drive dosyasıysa dosyanın sahibi ve dosyadaki son hareketler görüntülenebilecek. Bu bilgiler ekranın alt kısmından gelen bir bilgi kartıyla ortaya çıkacak. iOS’te kullanıma sunulan bu özellik, gelecek hafta Android’e de gelecek.

İLGİLİ HABERLER