Teknoloji

Google Dokümanlar ile metin dosyaları ePub formatında paylaşılacak

google dokumanlar epub

Google Dokümanlar servisine eklenen yeni bir özellik, kullanıcıların uzun metin dosyalarını ePub formatında paylaşmasını mümkün kılıyor. Bu formattaki dosyalar, neredeyse tüm e-kitap okuyucular ve kitap okuma uygulamaları tarafından destekleniyor. Amazon Kindle e-kitap okuyucularda ise .mobi formatının kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Uzun PDF veya Word dokümanlarını akıllı telefon veya tabletlerde okumak, kimi zaman oldukça zorlu bir eyleme dönüşebiliyor. Yazılanları iyi biçimde okuyabilmek için sürekli olarak uzaklaştırma ve yakınlaştırma yapmak, zaman zaman fazlasıyla sinir bozucu olabiliyor.

Google Dokümanlar ePub desteğiyle bozulan sinirleri düzeltmeye talip oluyor. Google’ın sunduğu imkan ile akıllı telefon ve tabletler üzerinde PDF veya Word formatındaki dokümanların tüketiminin artması muhtemel gözüküyor. Dağıtımı başlayan güncellemenin birkaç gün içinde tüm kullanıcılara ulaştırılması öngörülüyor. Dosyaları ePub formatına dönüştürmek için Dosya > Farklı Kaydet > ePub Yayın adımlarını izlemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER