Teknoloji

Google Docs iPad Pro’da Split View desteklemeye başladı

google docs ipad pro

google docs ipad proGoogle Dokümanlar ile çalışan iPad Pro kullanıcıları için uzun zamandır belgeleri üzerinde çalışmak biraz zahmetliydi. Çünkü bir belge hazırlayacaklarında veya düzenleyeceklerinde, sürekli bilgi kontrolü yapmaları gereken uygulama ile Google Dokümanlar’ın pencereleri arasında sürekli gidip gelmeleri gerekiyordu.

Aslında Google geçtiğimiz mart ayında Google Dokümanlar iPad Pro’ya özel bir güncelleme almış, bu güncellemeyle birlikte uygulama Apple’ın en büyük ekranlı tabletinin boyutlarına ve çözünürlüğüne uygun hâle gelmişti. Ne var ki, Split View desteği yok da, bu da Google Docs ile bir başka uygulamanın aynı anda iki pencere içinde kullanılamayacağı anlamına geliyordu.

Google getirdiği son güncellemeyle birlikte bu problemi çözdü. Google Dokümanlar, Hesap Tabloları ve Slaytlar uygulamalarının her biri Split View desteği sunacak şekilde güncellendi. Böylelikle iPad’in bir ekranında internet tarayıcısı, Twitter veya bir başka uygulamayı açıp, diğer ekranında da Google’ın ofis uygulamalarını açabilirsiniz.

Söz konusu Google Docs iPad Pro Split View desteği iPad Pro 9.7, iPad Air 2 ve iPad mini 4 gibi diğer Apple tabletlerinde de çalışıyor. Bölünmüş ekran desteği sayesinde araştırma yapma, belge düzenleme, birlikte çalışma gibi işler çok daha akıcı ve düzgün hâle geliyor. Güncellenmiş uygulamaları aşağıdaki kaynak bağlantılardan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER