Teknoloji

Google Circle to Search deneyimini Lens aracılığıyla iPhone’a getiriyor

google circle to search

Google geçtiğimiz aylarda Android için ekran görüntüsü almayı ve arama yapmayı kolaylaştıran Circle to Search özelliğini duyurmuştu. Google Lens ve iOS Kestirmeleri sayesinde bu özelliği herhangi bir iPhone’da kopyalamak da mümkün.

İnternet devi daha önce Lens ile Circle to Search arasındaki temel farkın, ikincisine Android’de hareket çubuğuna veya ana sayfa düğmesine uzun basıldığında evrensel olarak erişilebilmesi olduğunu açıklamıştı. Aksi takdirde iki özellik aynı arama ve OCR (optik karakter tanıma) teknolojisini paylaşıyor. Ancak Circle to Search, yalnızca dokunmak yerine seçmek istediğiniz öğeleri daire içine alma yeteneğini kullanıyor.

Google Lens, Google (Arama) uygulamasının bir parçası olarak uzun süredir iOS’ta mevcut. Google uygulaması artık ekran görüntüsünü alıp analiz için Google Lens’e gönderecek bir kısayol sunuyor. Bu “Ekran görüntünüzde arama yapın” kısayolunu iPhone 15 Pro’daki Eylem Düğmesi ile çok kolay bir şekilde etkinleştirebilirsiniz.

Ancak, Back Tap hareketi sayesinde bu erişim kolaylığı diğer tüm (modern) iPhone’larda da kopyalanabilir. Kısayolu başlatmak için cihazınızın arkasına iki veya üç kez dokunabilirsiniz:

  • iPhone’unuzda Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma’ya gidin.
  • Aşağı kaydırın ve Geri Dokunmayı seçin.
  • Çift Dokunma veya Üçlü Dokunma’yı seçin.
  • Kısayollar alanına doğru aşağı kaydırın, ardından bir kısayol seçin.
  • Ayarı uygulamak için Geri’ye dokunun.
  • Kısayolu çalıştırmak için telefonunuzun arkasına iki kez dokunun veya üç kez dokunun.

iPhone’unuz mevcut ekranınızın ekran görüntüsünü alacak ve ardından metni hızlı bir şekilde kopyalamak, tercüme etmek veya metin sorgusu ekleme özelliğiyle görsel bir arama gerçekleştirmek için bunu Google Lens’e gönderecek. İlk çalıştırmada görüntü paylaşımına izin vermek için “Her Zaman İzin Ver”i seçin.

Google Circle to Search ile daha optimize edilmiş bir deneyim sunuyor

Circle to Search daha optimize edilmiş bir kullanıcı deneyimi sunarken, bu Google Lens kısayolu yerel iOS özelliklerinden yararlanarak temel görsel arama işlevini her iPhone’a getiriyor. Google’ın oldukça akıllıca bir hamle yaptığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER