Teknoloji

Google çift aşamalı doğrulama sürecini kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google cift asamali dogrulamaGoogle çift aşamalı doğrulama sürecini çabuklaştıracak ve kolaylaştıracak bir değişiklik gerçekleştiriyor. Yeni sistemle kullanıcılar giriş yapmaya çalışıp çalışmadıklarını tek bir dokunuşla belirtebilecek.

Kullanıcıların giriş denemesini hızla onaylamalarını veya geri çevirmelerini sağlayacak bu değişiklik, opsiyonel olarak sunulacak. Bu yeni yöntem, kullanıcıların hesaplarına başkaların girmelerini de çabuk biçimde engellemesini mümkün kılıyor.

Google çift aşamalı doğrulama yöntemi için bazı koşullar sunuyor

Google kullanıcıları, hangi çift aşamalı doğrulama sistemini kullanmayı istediklerini Google hesapları üzerinden belirleyebilecek. Ancak yeni yöntemden faydalanabilmek için bazı koşulları yerine getirmek gerekiyor. Yeni çift aşamalı doğrulama yöntemini iOS üzerinde kullanmak için cihazda Google uygulamasının yüklü olması isteniyor. Buna ek olarak, veri bağlantısı da yeni yöntem için sunulan gereksinimler arasında bulunuyor.

Google, Google Apps yöneticileri ve kullanıcılarına Güvenlik Anahtarları ve yeni doğrulama sisteminin aynı anda kullanılamayacağını hatırlatıyor. Android kullanıcılarının da yeni yöntemden faydalanmak için Google Play Servisleri’ni güncellemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER