Eğlence

Google Chromecast’i altı ülkede daha satışa sundu

google chromecast

Google’ın HDMI destekli multimedya aygıtı Chromecast yayılımını sürdürüyor. Google, Chromecast’in Avustralya, Belçika, Japonya, Güney Kore, Portekiz ve İsviçre’de de piyasaya çıktığını duyurdu.

google-chromecast-inceleme00016

Chromecast aygıtı telefonunuzda veya bilgisayarınızdaki içeriği HDMI portuna sahip herhangi bir TV’de oynatma şansı veriyor. 2013 yazında ABD’de 35 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulan bu aygıt henüz Türkiye’de resmi olarak satılmıyor.

Geçtiğimiz aylarda Chromecast’in ABD’de dışında Avrupa’nın önemli ülkelerinde de satışa çıktığını görmüştük. Son adımla birlikte Google, Chromecast’in uluslararası yaygınlığını biraz daha artırmış oldu.

Bu arada Google, Güney Kore’deki YouTube video görüntülemelerinin yüzde 60’lık oranının bir mobil cihaz üzerinden yapıldığına dikkat çekti. Şimdi Chromecast sahibi olanlar mobil cihazlarında izledikleri YouTube videolarını büyük ekrana yansıtmanın keyfini yaşayacaklar.

Chromecast’in kullanılması için illâ ki bir Android cihazına sahip olmanız gerekmiyor. iPhone ve iPad uygulamalarında da Chromecast desteği bulunabiliyor. Ayrıca Mac veya PC’de yüklü olan Chrome internet tarayıcısında açık olan bir sekmeyi Chromecast üzerinden TV’ye yansıtmanız da mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Chromecast İncelemesi

Chromecast henüz Türkiye’de resmi olarak satılmadığı için buradaki geliştiricilerin sunduğu destek kısıtlı. tvyo’nun iPhone uygulaması Chromecast desteğine sahip. Ayrıca Türkiye’den çıkan bir girişim olan put.io da, videoların Chromecast aracılığıyla büyük ekrana yansıtılmasına izin veriyor.

İlgili >> Google Chrome Blog

İLGİLİ HABERLER