Teknoloji

Google Chrome için Windows 7 desteği 2022’ye kadar uzatıldı

google chrome veri tasarrufu windows 7

Google, Chrome internet tarayıcısında Windows 7 işletim sistemli cihazlar için sunacağı desteğin süresini altı ay uzattı. Daha önce yapılan açıklamada desteğin 15 Temmuz 2021 itibarıyla sonlandırılacağı belirtilmişti. Ancak Google, Chrome’u Windows 7 işletim sistemli cihazlarda 15 Ocak 2022’ye kadar desteklemeyi sürdüreceğini duyurdu.

Google’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirketlerin ve IT ekiplerinin 2020’de evden çalışma düzenlemeleri ve koronavirüs kaynaklı diğer sıkıntılar nedeniyle zorluklar yaşadığına dikkat çekildi. Açıklamada, bazı IT projelerinin arka plana alındığı ve müşterilerden gelen talebe kulak verildiği de belirtildi.

Windows 7, 10 yaşını geçmiş bir platform olsa da; hâlâ pek çok organizasyon tarafından kullanılıyor. Google’ın verilerine göre, Windows kullanan kuruluşların yüzde 22’si henüz Windows 7’den Windows 10’a geçiş yapmış değil.

Google Chrome için Windows 7 desteğinin altı ay daha uzatılması, Google’ın kurumsal müşterilerine güvenli biçimde Windows 7’den Windows 10’a geçiş yapmaları için ekstra süre sağlıyor. Microsoft, Windows 7 için güvenlik güncellemesi yayınlamayı geçtiğimiz ocak ayında bırakmıştı. Ancak yazılım devine ödeme yapan şirketler, 2023’ün ocak ayına kadar güvenlik desteği almaya devam edebilecek.

İLGİLİ HABERLER