Teknoloji

Google Chrome yakında web sitesinin sesini tamamen kısmaya izin verecek

Google Chrome çok yakında kullanıcılara web sitelerinin seslerini tamamen kısma izni verecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, her gün web sitelerinde kendiliğinden, sesli şekilde oynamaya başlayan videoların yaratmış olduğu rahatsızlıktan kurtulmuş olacaklar.

Android Police sitesinin belirttiğine göre, bu özellik internet tarayıcısının Canary adı verilen test niteliğindeki sürümünde yer alıyor.

Google’ın yazılımları hakkında verdiği ipuçlarıyla bildiğimiz François Beaufort, Chrome ekibinin Sayfa Bilgileri bölümünden bir web sitesinin sesini kısma veya açma ayarının doğrudan yapılabileceği bir ayarı test ettiğini doğruladı.

Şu anda Chrome sekmelerinin sesini kısmak için sekmelerin üstüne sağ tıklamak ve sesi kapatma seçeneğini seçmek gerekiyor. Ancak ilgili sekme veya internet tarayıcısı kapatıldığında bu süreç devre dışı kalmış oluyor.

Test edilen özellik birkaç hafta sonra tarayıcının Canary sürümünden herkese açık sürümüne geldiğinde, istediğiniz web sitesini sadece birkaç tıklatmayla tamamen kısma imkanına sahip olacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER