Teknoloji

Google Chrome’da saklanan şifrelere eş zamanlama olmadan erişilebilecek

google chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google bundan yaklaşık bir yıl önce Chrome kullanıcıları tarayıcının eş zamanlama özelliğini açmasa bile kredi kartı bilgilerinin otomatik şekilde doldurulmasını mümkün kılmıştı. Teknoloji devi şimdi de cihazlar arasında eş zamanlama yapmadan giriş bilgilerine ve ödeme detaylarına erişmenin önünü açıyor. Bunun için kullanıcıların Chrome’a giriş yapmış olmaları gerekiyor.

Google’dan verilen bilgiye göre, Chrome Android uygulaması yakında cihazada daha önce kullanılan hesaplara tek bir dokunuşla giriş yapmayı mümkün kılacak. Bu da kullanıcıların hesaplarını kaydetmeden giriş yapabileceği veya doğrudan Gizli moda gidebileceği anlamına geliyor.

Giriş yapmayı tercih eden kullanıcılar, Google hesaplarında saklanan ödeme detaylarına hızlıca erişebilecek. Kullanıcıların sadece kartlarının güvenlik numarasını girmesi veya biyometrik yöntemlerle kimliklerini doğrulaması gerekecek. Yeni bir kart kaydedip detaylarını bu hesapta saklamak da mümkün olacak.

Google Chrome kullanıcılarının şifreleri kaydetmesini ve erişimini de kolaylaştırıyor. Chrome yakın gelecekte hesaba kaydedilen şifreleri, eş zamanlama açılmasa bile otomatik olarak dolduracak. Kullanıcılar yeni şifrelerini de hesaplarına kaydedebilecek ve başka cihazlarda da bu şifreye erişebilecek. Google bu özelliği iki ay içinde tüm kullanıcılarına ulaştıracak.

İLGİLİ HABERLER