Teknoloji

Google Chrome, şifre yöneticisine biyometrik kilit açma özelliği getiriyor

google chrome

Google Chrome’un şifre yöneticisi, yakında PC’ler ve Mac’lerde biyometrik kimlik doğrulamayı destekleyecek. Daha önce yalnızca mobil cihazlarda mevcut olan bu özellik, Chrome’un otomatik olarak şifrelerinizi doldurmasından önce yüz tanıma veya parmak izinizle kimliğinizi doğrular.

Bu özellik, bir bilgisayarı başkalarıyla paylaşıyor ve Chrome’un hesap şifrelerinizi yalnızca sizin için otomatik doldurmasını istiyorsanız idealdir. Yine de, bu özelliği kullanabilmeniz için parmak izi sensörüne sahip veya yüz tanımayı destekleyen bir PC veya Mac’e ihtiyacınız olacak. Google, bu özelliğin masaüstünde “yakında” kullanıma sunulacağını söylüyor.

Google, Chrome’un şifre yöneticisine birkaç başka güncelleme daha duyurdu. Bunlar arasında saklanan şifrelerinizin yanına notlar ekleyebilme yeteneği ve şifrelerinizi başka bir yöneticiden kolayca içe aktarabilme özelliği bulunuyor. Artık, daha önce yaptığınız gibi bir bayrak etkinleştirmek yerine, başka bir şifre yöneticisinden hesap detaylarınızı içeren bir CSV dosyasını Chrome’un ayarlar menüsü aracılığıyla yükleyebilirsiniz.

google chrome

Ayrıca, şimdi masaüstü Chrome sürümünde şifre yöneticisine ayrılmış bir alan var. Chrome menüsünden yeni Şifre Yöneticisi seçeneğini tıkladığınızda veya Chrome’un şifrenizi otomatik doldurması için istem göründüğünde Şifreleri Yönet’i seçtiğinizde erişebilirsiniz. Ayrıca, Chrome’un şifre yöneticisine doğrudan giden bir masaüstü kısayolu oluşturabilirsiniz.

Google Chrome iOS güncellemeleri ve gelecekteki yenilikler

Son olarak, Google Chrome’un şifre yöneticisine iOS’ta da bazı küçük güncellemeler getiriyor. Bunlar, “şifrelerinizi otomatik doldurmak için daha büyük ve daha kullanışlı bir istem” ve zayıf ve tekrar kullanılan şifreleri işaretleyen iOS’taki Şifre Kontrolü aracında yeni bir özellik içeriyor.

Google, 1Password ve Bitwarden gibi diğer şifre yönetim uygulamalarıyla daha fazla rekabet ederken, aynı zamanda daha güvenli, şifresiz bir hesap girişi yöntemi olan passkeylere de yoğunlaşıyor. Google, geçen yıl sonunda Chrome’a passkey desteğini getirdikten sonra, kullanıcıların Google hesaplarına geçiş anahtarlarıyla giriş yapmalarına izin vermeye başladı. Ayrıca bu ayın başlarında Google Workspace ve Cloud hesapları ile passkey testlerine de başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER