Teknoloji

Chrome şifre yöneticisine tüm platformlarda elle şifre düzenleme imkanı geldi

google chrome şifre yöneticisi

Google, 1Password ve Bitwarden gibi hizmetlere alternatif olarak konumlandırmaya çalıştığı için Chrome ve Android için yerleşik şifre yöneticisini güncelliyor. En önemli yenilik, kimlik bilgilerini kaydetmek için Chrome’un sunduklarına güvenmek yerine, hizmete elle şifre ekleme yeteneği oluyor. Daha önce Chrome’da, masaüstünde bu özelliğin işaretleri vardı, ancak şimdi Google bunu tüm platformlarda kullanıma sunduğunu söylüyor.

Ayrıca arama devi, Chrome ve Android arasındaki şifre yöneticisinin tasarımını basitleştirilmiş ve birleşik bir yönetim deneyimi ile birleştirmeye çalıştığını ve bunun aynı sitede kullanılan birden çok şifreyi otomatik olarak gruplayacak bir özelliği de içerdiğini söylüyor. Android’de Google, yeni bir “Dokun ve Giriş” özelliğinin, kullanıcıların oturum açmayı daha da hızlı hâle getirmek için, ekranın altındaki bir yer paylaşımı aracılığıyla kimlik bilgilerini girmesine izin verdiğini söylüyor.

google chrome şifre yöneticisi

Google’ın şifre yöneticisi, iOS’te Chrome dışındaki uygulamalarda zayıf ve yeniden kullanılan şifreleri kontrol etme (üstelik Android’de bunları otomatik olarak değiştirme) ve kaydedilmiş şifreleri otomatik doldurma özelliğini zaten içeriyordu. Google, Apple’ın Safari’ye getirmeyi de planladığı, parolasız geçiş anahtarları gibi gelişmekte olan teknolojileri desteklemek için parola yöneticisi üzerinde çalışmaya devam ettiğini söylüyor.

Google, bağımsız üçüncü taraf şifre yöneticileriyle giderek daha fazla rekabet edebilir bir özellik kümesi sunmasına rağmen, şifre yöneticisini bağımsız bir uygulamaya dönüştürmek konusunda isteksiz görünüyor. Ancak 9to5Google‘ın belirttiği gibi, geçtiğimiz ay itibarıyla Google’ın şifre yöneticisine doğrudan erişim için Android cihazınızın ana ekranına bir kısayol koymak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER