Teknoloji

Google Chrome’un sekme gruplama özelliği tüm kullanıcılara açıldı

google chrome

Çok sayıda sekmeyi açık tutan Google Chrome kullanıcılarının merakla beklediği sekme gruplama özelliği sonunda ana sürüme eklendi. Bu özellik sayesinde Chrome’un masaüstü versiyonunda kullanıcıların sekmeleri kendi tercihleri doğrultusunda gruplandırmaları mümkün olacak.

Kullanıcılar oluşturdukları sekme gruplarına isim verebilecek veya renk etiketi ekleyebilecek. Bu gruplar kolaylıkla küçültülebilecek, büyütülebilecek. Buna ek olarak, sürükle-bırak özelliği de sekme grupları içinde desteklenecek. Gruplar kullanıcılar Chrome’u tekrar açtıklarında da kullanıcıların karşısına çıkacak.

Chrome’a eklenen üretkenlik odaklı özellikler bununla sınırlı kalmıyor. Artık kullanıcılar imleci bir sekme adının üzerine getirdiklerinde sayfanın küçük resimli bir ön izlemesini görebilecek. Buna ek olarak, PDF dosyaları doğrudan Chrome üzerinden indirilip kaydedilebilecek. Dizüstü bilgisayarını tablet modunda kullananlar ise dokunmatik ekran kontrolleriyle sekmeler arasında geçiş yapabilecek. Bu özellik ilk olarak Chromebook’larda desteklenecek.

google chrome sekme gruplama

Google Chrome, bu yeni özellikler nedeniyle yavaşlamayacak. Hatta sekmeler, profil rehberli optimizasyon (PGO) ve aktif olmayan sekmelerin baskılanması sayesinde yüzde 10 oranında daha hızlı yüklenecek. PGO ile kodun hayati bölümlerinin daha hızlı çalışması sağlanacak. Beta aşamasında olan sekme baskılama özelliği ise kaynakları uzun süredir kullanılmayan sekmelerden alarak aktif sekmelere yönlendirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER