Teknoloji

Google Chrome pil ömrü eleştirilerine cevap veriyor

google chrome pil omruGoogle, Microsoft’un Chrome’un pil ömrünün “berbat” olduğuna dair iddialarına pek kulak asıyor gibi gözükmüyor. Bir video paylaşan arama devi, geçtiğimiz yıl yayınlanan Chrome 46’dan yeni yayınlanan Chrome 53’e kadar olan dönemde pil ömrü konusunda yapılan iyileştirmeleri gözler önüne serdi. Google’ın videosunun hedefinde Microsoft’un yeni internet tarayıcısı Egde’in olduğunu görmek pek zor değil.

Videoda Microsoft’un Surface Book’unda çalıştırılan yeni Chrome 53 ile 2 saat 12 dakika daha uzun çalışma süresi yakalandığı görülüyor. Bu sürenin kesintisiz biçimde Vimeo üzerinde video oynatırken sağlandığını da ayrıca belirtmek gerekiyor. Chrome 53 ile toplam çalışma süresinin 10 saat 39 dakika olduğu görülüyor.

Google Chrome pil ömrü testi sonuçlarını ön değer olarak düşünmemekte fayda var

Microsoft’un testinde olduğu gibi, Google’ın testinde de sonuçları ön değer olarak düşünmemek gerekiyor. Google ve Microsoft, testlerini farklı video servisler kullanarak gerçekleştiriyor. Buna ek olarak, Microsoft’un testinde üstünde durulan web’de gezinti esnasındaki güç tüketimi konusuna Google değinmiyor. Her iki şirket de tarayıcılarının güçlü yönlerini yansıtan testleri kamuoyuyla paylaşıyor. Ancak gerçek hayattaki deneyim hem Microsoft Edge hem de Google Chrome için daha farklı oluyor.

En güncel Google Chrome sürümünün pil tüketimi konusunda aylar önce kullanılan versiyonlara kıyasla daha gelişmiş olduğu ise bir gerçek. Google Chrome pil ömrü konusundaki gelişimiyle kendisinden uzaklaşan eski kullanıcılarını yeniden kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER