Teknoloji

Google Chrome pil ömrünü uzatmak için arka plandaki sekmelerin kaynaklarını sınırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeMicrosoft, tarayıcı pazarındaki mücadelede Google’a geçtiğimiz yıldan bu yana pil ömrü ile saldırıyor. Google da Microsoft’a gerçekleştirdiği değişikliklerle yanıt veriyor. Google Chrome için hazırlanan son güncellemede de dizüstü bilgisayarların pil ömrünü uzatmak adına çeşitli değişiklikler sunuluyor.

Chrome 53, pil ömrü konusunda kayda değer bir aşama kaydetmeyi sağlamıştı. Hafta içinde yayınlanan Chrome 57 sürümü ise güç tasarrufunu daha üst bir seviyeye taşıyor. Google’dan yapılan açıklamada, arka plandaki sekmelerin masaüstünde Chrome’un güç tüketiminin üçte birinden sorumlu olduğu belirtilirken, yeni sürümle birlikte bu durumun değiştiği ifade edildi.

Yeni sürümle birlikte Google, gereğinden fazla güç kullanan arka plandaki sekmelerin kaynaklarını sınırlıyor. Chrome yıllardır arka plandaki sekmelerin kaynaklarını kısıtlasa da, son güncellemeyle bu kısıtlamanın dozu biraz daha artıyor. Bundan böyle işlemci gücünün sadece yüzde 1’lik kısmı arka planda çalışan sekmelere ayrılacak.

Ses oynatan veya gerçek zamanlı bağlantı barındıran web siteleri, Google’ın gerçekleştirdiği değişiklikten etkilenmeyecek. Google, yeni Chrome sürümüyle pil ömründen ne kadar tasarruf edileceği konusunda kesin bir rakam vermedi. Şirket, sadece kısıtlamayla birlikte arka plan sekmelerinin yüzde 25 oranında daha az meşgul olacağını belirtmekle yetindi.

Google Chrome “pil oburu” sıfatından yavaş yavaş kurtuluyor

Google, gelecek Chrome sürümlerinde kullanıcıların cihazlarının pil ömrünü artırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğinin sözünü verdi. Google Chrome, bu hamlelerin sonunda “pil oburu” etiketinden yavaş yavaş kurtulacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER