Teknoloji

Google Chrome okuma modunu masaüstüne taşıyor

google chrome 76

Google Chrome okuma modu tarayıcının masaüstü versiyonuna taşınıyor. Böylelikle kullanıcılar internette bir makale okurken arka plandaki dikkat dağıtıcı unsurları kaldırabilecek ve okudukları makaleye daha rahat konsantre olabilecek. ZDNet‘in haberine göre, okuma modu Chrome’un deneysel Canary sürümünde yerini aldı.

Okuma modu, artık tarayıcıların standart özellikleri arasında bulunuyor. Microsoft’un internet tarayıcısı Edge’de bu özellik 2015’ten bu yana sunuluyor. Firefox ve Safari’de ise 2017’den bu yana okuma modu mevcut. Bu üç tarayıcı içinde en gelişmiş okuma modunu Firefox sunuyor. Farklı renk şemaları, yazıların büyüklüğünün ayarlanabilmesi ve yazının sese dönüştürülmesi, Firefox tarafından sunulan özellikler arasında bulunuyor.

Okuma modunun Chrome için tamamen yeni bir özellik olmadığını belirtmek gerekiyor. Söz konusu özellik, Chrome’un Android versiyonunda bir süredir mevcut. Chrome’un Ayarlar menüsü içindeki Erişilebilirlik sekmesinden “basitleştirilmiş görüntü” seçeneği aktif hâle getirildiğinde desteklenen sitelerde okuma modundan yararlanılabiliyor.

Google Chrome okuma modu ile şimdiden tanışmak isteyenlerin Canary sürümünün en güncel versiyonuna sahip olması gerekiyor. Bu sürümü indirenler, “chrome://flags/#enable-reader-mode” komutunu girip tarayıcıyı yeniden başlattıktan sonra okuma modundan yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER