Teknoloji

Google Chrome mobil web sayfalarında zum deneyimini iyileştiriyor

google chrome

Google Chrome mobil uygulaması için hazırlanan son güncelleme zum özelliğini iyileştiriyor. Böylelikle telefon ekranında bir şey okumak daha kolay hâle geliyor. Artık kullanıcılar mobil web sayfalarındaki yazıları, görselleri, videoları ve interaktif kontrolleri yüzde 300 oranında büyütmeyi ve bunu yaparken sayfanın orijinal formatını korumayı sağlıyor.

Söz konusu özellik henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Ancak telefonuna veya tabletine Chrome’un beta sürümünü indirenler yeni zum özelliğini deneyimleyebiliyor. Bu özelliği tarayıcının sağ üst köşesindeki üç nokta ikonuna dokunup Ayarlar menüsü üzerinden Erişilebilirlik sekmesi üzerinden aktif hâle getirmek mümkün oluyor.

Google yapılan ayarı ziyaret edilen tüm internet siteleri için kaydedecek. Böylelikle kullanıcıların sürekli aynı ayarı yapmasına gerek kalmayacak. Google’ın yeni özelliğinin zum engelleme yöntemlerini aştığını da belirtmekte fayda var. İnternet devi daha önce Chrome kullanıcılarının en fazla yüzde 200 oranında yakınlaştırılma yapmasına izin veriyordu.

Google Chrome dışındaki uygulamalarına da yeni özellikler ekliyor

Google başka uygulamaları için de yenilikler sunuyor. Bunlardan biri Drive Android uygulamasına eklenen yeni “serbest el” açıklama özelliği. Bu uygulamayla kullanıcılar kalem veya parmaklarıyla PDF’ler üzerinde not alabiliyor veya önemli yerleri öne çıkarabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde PDF’lerin açıklama eklenmiş kopyalarını oluşturabiliyor. Meet’in gürültü engelleme özelliği daha fazla Android cihazına eklenirken, Gboard’un Emoji Mutfağı’na basketbol temalı emoji kombinasyonları dahil ediliyor.

Google Chrome için sunulan yeni erişilebilirlik özelliğinin Microsoft Edge ve Firefox gibi diğer Chromium tabanlı internet tarayıcılarında da kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER