Teknoloji

Google Chrome mobil sürümüne URL hatalarını düzeltme özelliği geliyor

google chrome

Google, yaptığı son açıklamalarla Chrome’un iOS ve Android sürümlerinde URL yazım hatalarını otomatik olarak düzeltecek bir özellik ekleyeceğini duyurdu. Bu gelişme, mobil kullanıcılar için önemli bir kolaylık sağlayacak ve yanlış yazılmış URL’lerle yanıltıcı web sitelerine yönlendirilme riskini azaltacak. Daha önce masaüstü Chrome için bu özelliği getirmiş olan Google’ın bu son adımı, erişilebilirlik odaklı bir yaklaşımla, daha geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet vermeyi amaçlıyor.

Google Chrome, kullanıcıların yanlış yazdığı URL’lerde olası hataları belirleyip düzeltilmiş öneriler sunacak. Özellikle disleksi gibi öğrenme güçlükleri olan veya yeni dil öğrenen kullanıcılar için bu özellik, internet deneyimini daha erişilebilir hale getirecek.

Google uygulamalarına gelecek diğer erişilebilirlik özellikleri

Google, URL yazım hatası düzeltme özelliği ile birlikte Google Haritalar’da da erişilebilirlik odaklı birkaç yeni özellik sunuyor. Haritalar, engelli sahibi işletmeleri belirtmek amacıyla etiketler ekleyecek. Bu etiketler, daha önce kadın, LGBTQ+, Siyah, Asyalı, Latin, ve gazilere ait işletmeleri belirtmek için kullanılan etiketlerle uyumlu olacak.

Google Lens, Haritalar içindeki canlı görüntü arama özelliği ile birlikte, telefonunuzun ekran okuyucusunu kullanarak çevrenizdeki ilgi çekici noktaları yüksek sesle okuyabilecek. Bu özellik, ekranlarını okuyamayan kullanıcılar için yararlı olabilir ve iOS’a bu hafta içinde, Android’e ise “bu yıl içinde” gelecek.

Engellilere yönelik diğer uygunluk iyileştirmeleri arasında, tekerlekli sandalye erişilebilir toplu taşıma navigasyonu ve adım-sız girişleri, erişilebilir tuvaletleri, park alanları ve oturma düzeni olan işletmeleri bulma özellikleri bulunuyor.

Google’ın diğer ürünlerinde yeni erişilebilirlik özellikleri

Google, diğer ürünlerinde de yeni erişilebilirlik özellikleri sunuyor. Pixel 5 ve üstü modellere sahip Pixel sahipleri, Magnifier özelliğini kullanarak sokak tabelalarından dikiş ipliklerine kadar her şeyi yakınlaştırabilirler. Geçen yıl duyurulan Kılavuz Çerçeve, kötü görme durumu olan kullanıcıların daha iyi selfieler çekmesine yardımcı olacak ve şimdi Pixel 8 ve 8 Pro’da mevcut, Pixel 6 ve daha yeni modellerde ise bu yıl içinde sunulacak.

Son olarak, akıllı ev otomasyonları kurmak için harika olan Asistan Rutinleri, kısayolunuzun boyutunu seçme dahil güncellenmiş erişilebilirlik işlevselliği sunuyor.

Bu yenilikler, Google’ın mobil platformlar ve uygulamalar üzerinden erişilebilirliği genişletme ve daha fazla kullanıcıya hizmet verme amacını gösteriyor. Mobil Chrome ve Google Haritalar’ın bu yeni erişilebilirlik özellikleri, kullanıcıların çevrimiçi deneyimlerini daha güvenli ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER