Teknoloji

Google Chrome kullanıcıları tartışmalı giriş özelliğini kapatabilecek

google chrome

Yayınlanan en yeni Google Chrome sürümünde bulunan bir özellik, güvenlik uzmanları ve bazı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Söz konusu özellikle kullanıcılar Chrome’a doğrudan giriş yapmasalar da, Gmail veya YouTube girişleri üzerinden tarayıcıya otomatik biçimde giriş yapmış oluyor.

Farklı cihazlar üzerinde arama geçmişlerini, yer imlerini ve şifrelerini eş zamanlamak isteyenler, genellikle Chrome’a doğrudan giriş yapmayı tercih ediyor. Google yeni sürümle gelen bu giriş özelliğinin otomatik olarak aktive edilmediğini belirtse de, şirketin yaptığı değişiklik kullanıcıları daha fazla veri paylaşmaya yöneltmek için gerçekleştirilmiş bir hamle olarak değerlendiriliyor. Bu tepkileri dikkate alan Google, yeni özelliği üzerinde kullanıcılara daha fazla kontrol sağlayacak bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Google konuya ilişkin olarak “Geri bildirimleriniz doğrultusunda yapılan ürün güncellemeleri” başlıklı bir blog yazısı yayınladı. Google Chrome ürün müdürü Zach Koch‘un imzasını taşıyan açıklamada, gelen eleştirilerin bazılarına Chrome 70 sürümünde yapılacak değişikliklerle yanıt verileceği belirtildi. Google yeni sürümle birlikte Chrome’a otomatik girişi devredışı bırakmayı sağlayacak. Google’ın kullandığı ifadeler, Chrome’a otomatik girişin varsayılan ayar olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Google yeni Chrome sürümüyle birlikte eş zamanlama arayüzünde de değişikliğe gidecek. Böylelikle hangi bilgilerin Google hesabı üzerinden eş zamanlandığı daha açık biçimde görülebilecek. Google Chrome 70’te kullanıcılar Chrome’dan çıkış yaptıklarında Google onay çerezleri otomatik olarak silinecek.

Google Chrome 69 ile birlikte sunulan otomatik giriş özelliği şu anda da devredışı bırakılabiliyor. Ancak kullanıcıların bunun için oldukça zahmetli işlemleri tamamlaması gerekiyor. Yeni sürümle birlikte kullanıcılar, karmaşık menüler içinde gezinmeden otomatik girişi kapatabilecek.

İLGİLİ HABERLER