Teknoloji

Google Chrome koyu renk modunu Mac kullanıcılarına sunmaya başladı

google chrome koyu renk modu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Chrome 73 sonunda kullanıcılarla buluşmaya başladı. Yeni sürüm, kullanıcıların merakla beklediği bir özelliği de beraberinde getiriyor. Google Chrome koyu renk modunu en yeni sürümüyle öncelikli olarak Mac sahiplerinin karşısına çıkarıyor. İnternet devinden yapılan açıklamada, Chrome’u Windows üzerinde kullananların da yakında bu özellikten yararlanabileceği belirtildi.

Chrome için koyu renk modunun duyurusu geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Yayınlanan yeni sürümle birlikte bu destek resmi hâle geldi. Bu özelliği aktif hâle getirmek ise oldukça kolay. macOS veya Windows 10’da platformun koyu renk moduna geçiş yapıldığında, Chrome da temasını otomatik olarak ayarlıyor. Chrome’un koyu temasında da Gizli Mod’da uzun süredir kullanılan koyu renkli pencereler yer alıyor. Koyu renk modunda gizli bir pencere açıldığında ise menü çubuğuna yeni bir ikon ekleniyor.

Chrome’da daha önce de koyu renkli temalar sunulmuştu. Google bir süredir Chrome Web Mağazası’nda çeşitli tema seçenekleri yer alıyor. Son güncellemeyle bu koyu renkli tema sistem ölçeğine taşınıyor. Chrome yeni sürümüyle kullanıcılarına işletim sisteminin yerel ayarlarıyla bütünleşme imkanı veriyor.

Google Chrome koyu renk modunu denemek isteyen Mac sahiplerinin en yeni sürüm olan macOS Mojave’ye geçiş yapmış olmaları gerekiyor. İşletim sisteminde koyu renkli temaya geçiş yapılmasının ardından Chrome 73 sürümü yüklendiğinde kullanıcılar Chrome’da da koyu bir deneyim yaşayabiliyor.

İLGİLİ HABERLER