Teknoloji

Google Chrome izinsiz olarak para almaya çalışan sitelere karşı uyaracak

google chrome 76

Google Chrome 71 sürümü önümüzdeki ay yayınlanacak. Chrome yeni sürümüyle birlikte kullanıcılarını bilgileri veya rızaları olmadan paralarını almaya çalışabilecek siteler konusunda uyaracak. Google’ın bu yeni önleminin hedefinde ise özellikle mobil ücretlendirme servisleri bulunuyor.

Bu tarz servisler sadece telefon numarası bilgisiyle aylık faturaya ciddi yükler bindirebiliyor. Google’dan yapılan açıklamada, milyonlarca Chrome kullanıcısının her ay çok sayıda bilgi bakımından belirsiz ve yetersiz mobil sayfayla karşılaştığı belirtildi.

google chrome 71Google’ın kara listesine girmeyi istemeyen internet sitelerinin Chrome kullanıcılarına ekstra ücret uygulamayacaklarını belirgin bir şekilde göstermeleri gerekiyor. Örneğin, ücretlendirmeyle ilgili bilgileri beyaz arka planın üzerine gri harflerle yazarak gösteren bir site, Google tarafından kara listeye alınacak. Chrome 71 kullanıcıları, internet devi tarafından güvenilir olarak etiketlenmeyen bir siteye girdiklerinde karşılarına bir uyarı mesajı çıkacak.

Google Chrome 71 rahatsız edici reklamlara karşı da önlemler sunuyor

Google Chrome 71 ile birlikte kullanıcıları rahatsız eden reklamlara karşı da daha sert önlemler uygulanacak. İnternet devinin yeni Chrome sürümüyle web’i daha güvenli ve hoş bir çevreye dönüştürme konusundaki isteğini net şekilde göstereceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER