Teknoloji

Google Chrome’da tarayıcının görünümünü değiştirmek kolaylaşıyor

google chrome

Google Chrome’un varsayılan gri görünümünden hoşlanmayanlar artık bu görünümden çok daha kolay şekilde kurtulabilecek. Chrome masaüstü uygulamasında yapılan son güncelleme ile internet tarayıcısının temasını ve rengini bir kenar çubuğu aracılığıyla değiştirmek mümkün oluyor.

Yeni bir sekmede “Chrome’u özelleştir” yazısına tıklatıldığında kullanıcıların karşısına tarayıcı tema paketleri ve gerçek zamanlı şekilde değişen renk seçenekleri çıkıyor. Farklılık arayanlar arka plan için kendi seçtikleri bir resmi yükleme veya arka planı rotasyon çerçevesinde her gün değiştirme imkanına da sahip.

Benzer bir değişikliğin Chrome’un mobil uygulamasına gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak telefonda bu tarz bir özelleştirmenin çok kolay olmadığını belirtmek gerekiyor.

google chrome

Google Chrome kullanıcılarını farklı görünümler denemeye teşvik ediyor

İnternet tarayıcılarının görünümünü özelleştirmek yeni bir şey değil. Ancak bu işlem yapılırken genellikle ayarların içine derinlemesine dalmak gerekiyor. Microsoft Edge gibi Chromium tabanlı diğer tarayıcılarda bile bu iş oldukça zahmetli. Google Chrome’da yapılan değişiklik, görünümü değiştirmeyi kolaylaştırarak kullanıcıları bunun için teşvik ediyor.

google chrome
İLGİLİ HABERLER