Teknoloji

Google Chrome üzerinde emoji kullanımını kolaylaştırıyor

google chromeGoogle Chrome internette gezinirken emoji kullanımını kolaylaştırıyor. Chrome Canary’nin Mac için yayınlanan en son sürümü, renkli karakterlere hızlı erişim imkanı veren bir kısayol barındırıyor.

Kullanıcılar Chrome’da farelerinin sağ tuşuna tıkladıklarında açılan menüde ilk olarak “emoji” seçeneğini görüyor. Bu özellik şu an için sadece Chrome’un geliştiricilere özel test kanalı için hazırlanan versiyonu olan Chrome Canary’de yer alıyor.

Emojilere hızlı erişim özelliğinin testlerde stabil biçimde işlemesi durumunda yaklaşık bir ay içinde Chrome’un son kullanıcıya ulaşan sürümlerine de eklenmesi oldukça muhtemel görünüyor.

Tarayıcı tercihini Google Chrome’dan yana yapan Mac kullanıcıları için Google’ın test ettiği bu yeni özelliğin hatırı sayılır bir kolaylık sağlayacağını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Hâli hazırda macOS’ta emojilere ulaşmak için “Cmd+Kntrl+Spacebar” kombinasyonunu kullanmak veya iMessage üzerinden emoji kopyalamak gerekiyor. Chrome bu süreci ciddi anlamda hızlandıracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER