Teknoloji

Google Chrome çentik desteğine kavuşuyor, Android Go için optimize ediliyor

google chrome 76

google chrome

Google Chrome’un 68 numaralı stabil versiyonunun yayınlanmasının üzerinden çok zaman geçmiş değil. Dolayısıyla yeni Google Chrome sürümü için biraz beklemek gerekiyor. Beta kanalına ulaşan Chrome 69 APK’sı, Google’ın neler üzerinde çalıştığı konusunda ipucu veriyor.

Yeni sürümle eklenecek özellikler arasında göze ilk olarak çentik desteği çarpıyor. Bu destekle birlikte bundan böyle çentikli ekrana sahip telefonlarda ekranın üst kısmında boş bir alan görünmeyecek. Çentik bölgesinin dışında kalan alan, ekranda görülen içeriğe uygun olarak doldurulacak.

Google Chrome 69, aynı zamanda giriş seviyesinde konumlanan Android Go işletim sistemli telefonlar için bir medya oynatıcısı olarak işleyecek. 1 GB RAM’e sahip olan Android telefonlar için hazırlanan Android Go’nun yüklü olduğu bazı telefonlarda yerleşik medya oynatıcısı bulunmuyor. Yeni Chrome sürümüyle birlikte Android Go cihaz sahiplerine medya içeriklerini oynatmaları için sunulan seçeneklerin arasına Chrome da eklenecek. Bu destek, kullanıcıları ekstra bir uygulama indirmekten de kurtaracak.

Google Chrome yeni sürümle birlikte gelişmiş bir indirme yöneticisine de kavuşacak. Yenilenen yöneticide arama butonu ve sıralama seçenekleri de bulunacak. Chrome’un Windows PC ve Mac versiyonlarında ise Resim içinde Resim olarak bilinen oynatma modu desteklenmeye başlayacak. Bir sekmede açılan video başka bir sekmede de ekranın kenarında görüntülenebilecek.

Google Chrome 69, eğer her şey planlandığı gibi giderse, eylül ayında kullanıcılarla buluşacak. Google söz konusu sürümle birlikte HTTPS sitelerini “güvenli” şeklinde etiketlemeyeceğini, çünkü bunun bir standarta dönüştüğünü daha önce açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER