Teknoloji

Google’ın Chrome Canvas aracıyla hızlıca çizim yapın

chrome canvas

Google sessiz sedasız biçimde Chrome Canvas adı verilen yeni bir progressive web uygulaması çıkardı. Chrome Unboxed‘a göre, bu uygulama Google hesabınıza otomatik olarak kaydedilden hızlı çizimler oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Herhangi bir bilgisayarda Chrome internet tarayıcısını açıp canvas.apps.chrome yazdığınızda, herhangi bir uygulama veya program indirmeye gerek duymadan basit bir çizim uygulamasına erişeceksiniz. Chrome Canvas ilk olarak son çıkan Chrome OS Geliştirici derlemelerinden bir tanesinde bir uygulama olarak görülmüştü. Şimdiyse, Firefox gibi WebAssembly desteğine sahip herhangi bir internet tarayıcısında kullanılabiliyor.

Uygulamanın özellikleri şu an için çok basit görünüyor. Kurşun kalem, tükenmez kalem, beyaz tahta kalemi, tebeşir ve silgi gibi araçların yer aldığı basit bir çubuk var. Aynı zamanda renk paleti de mevcut. Çizimleriniz bittiğinde bunları PNG formatında dışa aktarabilir veya aynı çizimi telefona gönderebilirsiniz. Tersini yapmak da mümkün.

chrome canvas

Uygulamayı Chromebook’a yüklemek isteyenlerin üç nokta düğmesine tıklatmaları ve daha sonra “Canvas’ı yükle” seçeneğini tercih etmeleri yeterli oluyor. Chrome OS başlatıcısında palet ikonuyla görüntüleniyor. Aynı zamanda siteye Android telefonundan erişiyorsanız, Chrome Canvas’ı ana ekrana ekleyebileceğinize dair bir mesaj da gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER