Teknoloji

Google Chrome’dan bildirim kirliliğini azaltmak için yeni hamle

google chrome 76
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome için hazırlanan son güncelleme, pek çok kullanıcıyı rahatsız eden tarayıcı bildirimlerinin sayısını azaltacak. Güncellemeyle birlikte Chrome’un hem masaüstü hem de mobil versiyonlarında bildirim süreci daha sessiz şekilde yürütülecek.

Güncellemeyle birlikte Chrome, geri dönüş oranı düşük olan sitelerdeki bildirim gönderme taleplerini otomatik olarak engelleyecek. Bu sitelerden bildirim almak isteyenlerin ise rotalarını Chrome’un ayarlar sekmesine çevirmesi gerekiyor.

Google, Chrome’da kullanıcılara gönderilen taleplerin daha az rahatsız edici hâle gelmesi için uzun süredir çalışıyor. İnternet devinden verilen bilgiye göre, bildirimler pek çok kullanıcının ortak şikayeti hâline gelmiş durumda. Chrome’un resmi blogunda yapılan paylaşımda, “Talep edilmeyen izin istekleri kullanıcıların çalışmalarını bölüyor ve deneyimlerini olumsuz anlamda etkiliyor” ifadesi yer alıyor.

google chrome

Google Chrome bildirimlerle mücadelede yalnız değil

Firefox gibi tarayıcılar da bildirim kirliliğini engellemek için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Mozilla’nın Firefox için hazırladığı ve bu hafta içinde dağıtıma çıkan son güncelleme, bildirimlerin kullanıcılar tarafından sevilmediğini gösteren bir araştırma doğrultusunda hazırlanmıştı.

Google Chrome’da reklam ve zararlı yazılımlarla ilgili bildirimleri önlemek için de yeni adımlar atılacak. Bu konuya dair bilgiler de yılın ilerleyen dönemlerinde paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER