Teknoloji

Google’dan Chrome kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni hamle

google chrome kuresel medya kontrolleri

Google Chrome kullanıcıları, çok yakında işlerini kolaylaştıracak yeni bir butonla tanışacak gibi görünüyor. İnternet devi, popüler tarayıcısının araç çubuğuna bir oynatma/durdurma butonu eklemeyi test ediyor. Söz konusu buton sayesinde kullanıcıların bir Chrome sekmesinde oynatılan videoyu veya müziği, o sekmeye gitmeden durdurmaları mümkün hâle gelecek.

Küresel Medya Kontrolleri adını taşıyan bu özellik, hâlihazırda Chrome’un Canary sürümünde test ediliyor. Bu özellik aktif hâle geldiğinde, oynatma/durdurma butonu URL alanının hemen yanına yerleştiriliyor. Buton genişletildiğinde, farklı sekmede de olsa oynatılan içeriğin ne olduğunu da gösteriyor.

Chrome’un Canary sürümünü kullananlar, “chrome://flags/” sayfasına gidip “Global Media Controls” için arama yaptıklarında karşılarına bu yeni butonu aktive edebilecekleri ekran çıkıyor. İnternet tarayıcısı yeniden başlatıldığında ise küçük buton, adres çubuğunun yanındaki yerini alıyor. Bu butonu başlatma ve durdurmanın yanı sıra çalan içeriğin başına dönmek veya sonuna gitmek için de kullanılabiliyor.

The Verge sitesinde yer alan habere göre; Google’ın yeni butonu YouTube ve Vimeo gibi video sitelerinde çalışıyor. Video sitelerine ek olarak, Apple’ın Podcast sayfası ve Spotify’ın web versiyonu da butonu destekliyor. Eğer birden fazla sekmede bir şeyler oynatılıyorsa, buton sadece ilk açılan içeriği kontrol imkânı veriyor.

Bu yararlı görünen butonun tüm Google Chrome kullanıcılarına ne zaman açılacağı şu an için bilinmiyor. Geçmişte de Chrome’u medya oynatıcısı olarak kullananların işini kolaylaştıracak özellikler sunan Google, yeni butonuyla bu çalışmalarından vazgeçmediğini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER