Teknoloji

Google Chrome Android uygulaması sanal gerçeklik desteği sunacak

google cardboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chrome android sanal gerceklikGoogle tüm internetin sanal gerçeklikle keşfedilmeye uygun olmasını amaçlıyor. Şirket, bu amaç doğrultusunda internet tarayıcısı Chrome’un mobil versiyonunu yeniliyor. Google Chrome Android uygulamasının son beta ve geliştirici versiyonları, açık kaynaklı WebVR standardını destekliyor. Geliştirici versiyonunda aynı zamanda “VR Shell” isimli bir özellikten bahsediliyor. Bu özellik sayesinde gelecekte sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin WebVR desteği aramadan web sitelerinde gezinmesi mümkün olacak.

Bir JavaScript API’sı olan WebVR, sanal gerçekliğe hazır web sitelerinin oluşturulmasına yardımcı oluyor. Ancak bugüne kadar söz konusu standardın web’in geri kalanı tarafından desteklenmemesi problem teşkil ediyordu. Bu da Web VR destekli bir siteden standart bir siteye geçildiğinde sanal gerçeklik başlığının çıkarılmasını gerektiriyordu.

Google Chrome Android uygulaması Samsung’un tarayıcısından daha gelişmiş sanal gerçeklik desteği sunacak

Google Chrome için hazırladığı VR Shell özelliğiyle bu durumu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Samsung Gear VR sanal gerçeklik başlığında deneysel br internet tarayıcısını test ediyor. Ancak Google Chrome Android versiyonuna eklenecek bu tarz bir desteğin daha geniş bir alanı kapsaması bekleniyor.

VR Shell seçeneğinin henüz tam anlamıyla işlevesel olmayacağını belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, özellik Google Daydream platformuyla birlikte hayata geçecek. Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen I/O geliştirici konferansında duyurulan Daydream, Google Cardboard projesinin devamı olarak nitelenebilir. Yazılım ve donanım optimizasyonlarını birleştiren Daydream, böylelikle daha gelişmiş bir sanal gerçeklik deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Google Chrome’un daha gelişmiş sanal gerçeklik özelliklerine kavuşacağının müjdesi, Google’ın Chromium elçisi François Beaufort tarafından verilmişti. Beaufort, Google’ın web’e sanal gerçekliği getirmek için çalıştığını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER