Teknoloji

Google belirli kripto para reklamlarına kapıyı yeniden açıyor

kripto para ingiltere dijital
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, bu yılın başlarında kripto parayla ilgili çevrimiçi reklamlara yasak getirmişti. Şirket çok yakında bu yasağı kaldırıyor ve bu tür reklamları yeniden kabul etmeye başlıyor.

Yasağın kalkması sayesinde kurallara uygun şekilde işleyen kripto para borsaları Google’ın platformu üzerinden reklam alanı satın alabilecek. Söz konusu uygulama gelecek ay ABD ve Japonya’da başlayacak.

Yasak geçtiğimiz mart ayında getirilmişti. Fazla şişirilmiş veya tamamen sahtekar girişimlerin yasal olanlarla ayrılmasını zorlaştıran ICO (Initial Coin Offering – Başlangıç Para Arzı) ve diğer kripto para aktivitelerinin çok artmasından sonra böyle bir karar alınmıştı.

Google hâlâ ICO’lar veya kripto cüzdanlar ve ticari tavsiyeler için gelen reklam taleplerini geri çeviriyor.

Google kripto para fırtınasının bittiğini mi düşünüyor?

Google’ın şimdi neden reklam yasağını kaldırma kararı aldığı bilinmiyor. Ancak görünen o ki şirket, dikkatleri kripto paralara çeviren aşırı değer artışının ve onlarla ilgili tüm negatif yan etkilerin bittiğini düşünüyor.

Facebook da geçtiğimiz ocak ayında kripto para sektörüne yasak getirmişti ve bu alanda ilklerden biri olmuştu. Ne var ki, kripto paralarla ilgili belirli içeriklere haziran ayında yeniden izin verilmişti.  Google da reklamlardan gelebilecek paranın tamamından olmamak için bir ara çözüm bulmuş olabilir.

İLGİLİ HABERLER