Teknoloji

Google sanal para ve para arzı reklamlarını haziran ayından itibaren yasaklayacak

Google Türkiye google fransa

google sanal paraGoogle sanal para ve sanal para arzı reklamlarını haziran ayından itibaren yasaklayacağını açıkladı. Şirket bu kararın bir politika değişikliğinin parçası olduğunu ve diğer riskli finansal ürünlerin reklamlarının da bu doğrultuda yasaklandığını belirtti. Google iş ortakları ve kaynaklarındaki reklamlarda artık kripto paraların ve bağlantılı içerikleri gösterilmeyeceğinin altını çizdi.

Hâli hazırda Google’ın arama kutusuna “Bitcoin” yazıldığında sonuç sayfasında gösterilen ilk içerik bir Bitcoin komisyoncusunun reklamı oluyor. Ancak yeni politikanın devreye girmesiyle birlikte bu durum değişecek.

Google’ın kararı, Facebook’un ocak ayında aldığı kripto para reklamlarını yasaklama kararına fazlasıyla benzerlik gösteriyor. Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber, Facebook’un yasağının küçük harf değişiklikleriyle aşılabildiğini ortaya koymuştu. Örneğin, “Bitcoin” yerine “Bitc0in” yazıldığında sosyal paylaşım sitesinin yasağını aşmak mümkün oluyordu. Google, bu tarz hilelere karşı da gereken önlemleri alacağını açıkladı.

Google sanal para reklamı yasağını duyurduğu blog yazısında 2017’de kurallarını ihlâl eden 3.2 milyardan fazla reklamı kaldırdığını hatırlattı. Şirketin sürdürülebilir reklamlardan sorumlu direktörü Scott Spencer, önceliklerinin web’deki reklam deneyimini geliştirmek olduğunu belirtti. Spencer, zararlı ve rahatsız edici reklamları kaldırmanın da bu öncelikler çerçevesinde önem verdikleri işler olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER