Teknoloji

Google “Bana Özel Ramazan” sayfası ile kutsal ay için önerilerde bulunuyor

google-bana-ozel-ramazan-190615

Apple, Ramazan ayını iTunes App Store’da açtığı özel bölümle karşılamış ve iOS cihaz sahiplerine hayatlarını kolaylaştırabilecek uygulama önerilerinde bulunmuştu. Google ise YouTube’un da desteğiyle biraz daha kapsamlı bir içerik sunuyor ve kullanıcılarına keyifli bir Ramazan geçirmeleri için yardımcı oluyor.

“Bana Özel Ramazan” adını taşıyan sayfada sunulan öneriler “yeme ve içme”, “eğlence” ve “sağlık” başlıklı üç kategoride toplanıyor. Sayfa açıldığında ise tüm içerikleri bir arada görmek mümkün oluyor.

Kart tabanlı bir tasarımın tercih edildiği Google’ın “Bana Özel Ramazan” sayfasında gösterilen içerikler konum tabanlı olarak değişiyor. Türkiye için hazırlanan sayfada Google Play’den Ramazan’a özel olarak seçilen uygulamalar ve özel olarak gruplandırılan YouTube içerikleri bulunuyor. Yemek tarifleri, sağlık, nostalji, eğlence gibi başlıklar altında gruplandırılan videoların genellikle belli YouTube kanallarından alınmış olması dikkat çekiyor. Site hazırlanan içerikleri Android cihazlarda Google Asistan aracılığıyla da kullanıcılara öneriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER