Teknoloji

Google+ AutoAwesome ile seçilmiş kullanıcılar için yılın özeti videoları

Google+ kullanıcıların 2013 yılındaki unutulmaz anlarının bir özetini sunan “yılın özeti” videoları oluşturacağını açıkladı. Söz konusu video kliplerin hazırlanması Google+’ya yüklenmiş fotoğraf ve videolar ile otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

google-plus-auto-awesome-231213

Facebook da benzer bir işlevi geçen yıldan beri sunuyor, kullanıcıların yıl boyunca yayınladıkları durum güncellemelerini, Facebook algoritmasıyla seçilen en unutulmaz 20 anını bir araya getiriyor. Bu yıl da açık olan “yılın özeti” sayfasına kullanıcı profilleri sayfaları üzerinden ulaşmak mümkün oluyor.

Google+ da Facebook’unkine benzer bir adım atıyor, ancak paylaşımları bir araya getirmek yerine sadece “yılın özeti” videolarıyla yetiniyor. Google+’taki fotoğraflardan yola çıkan sosyal ağ, en unutulmaz anları bir araya getirerek ilginç klipler ortaya çıkarıyor. Ancak sosyal ağ bu özelliği sadece belirli kullanıcılar için sunuyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu sistem otomatik olarak işliyor.

Google’ın söylediğine göre şanslı kullanıcılar önümüzdeki günlerde Google+ üzerinden “yılın özeti” videolarının hazır olduğu ve kendilerini beklediği şeklinde bildirim alacak. Facebook’un aksine, bu kullanıcıların herhangi bir kutu işaretleme veya bir yeri tıklama gibi bir işlem yapması gerekmeyecek. Yapmaları gereken tek şey beklemek olacak. Bu arada video klip için seçilen fotoğraflar herkese açık durumdaki fotoğraflar olacak, Google+ üzerinde tuttuğunuz özel fotoğraflar video klibe dahil edilmeyecek.

Bu arada “yılın özeti” videolarının yanı sıra Google+ AutoAwesome adını verdiği bir fotoğraf özelliğini faaliyete geçirdi. AutoAwesome tarafından sunulanlar arasında GIF animasyonlar oluşturma, önemli olay makaraları oluşturma, önemli anların kolajını tek bir görüntüde oluşturma ve fotoğraflara kar yağışı efekti eklemek bulunuyor.

İlgili >> Google+

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER