Teknoloji

Google ATAP grubunun yöneticisi Facebook’a katılıyor

google atap regina dugan facebookFacebook, yeni donanım geliştirmek için yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket, söz konusu çalışmalarının yönetimini ise alanında “yıldız” olarak nitelenebilecek bir isme temsil ediyor. Facebook’tan yapılan açıklamada Google ATAP grubunu yöneten Regina Dugan’ın şirkete katılacağı duyuruldu. Google’da kısaca ATAP olarak anılan gelişmiş teknolojiler ve projeler grubununu yöneten Dugan, Facebook’ta “Building 8” adını taşıyan yeni bir grubun yöneticiliğini üstlenecek.

Dugan, ATAP öncesinde DARPA olarak bilinen gelişmiş savunma araştırmaları ve projeleri ajansının direktörlüğünü yürütüyordu. 2012’den bu yana Google’da görev yapan Dugan; Project Tango, modüler akıllı telefon ve teknolojik kumaş gibi işlerin gelişimine öncülük etmişti.

Facebook’tan şu an için Building 8 ile nelerin yapılacağı konusunda pek fazla detay verilmezken, temel amaç “Dünyayı bağlama misyonumuzda bize yardımcı olacak donanım ürünleri geliştirmek.” cümlesiyle açıklandı. Dugan ve ekibi, gücünü Facebook’un yazılımından alan ürünler geliştirecek ve şirketin yapay zeka ile sanal gerçeklik birimlerinin ortaya koyduğu işleri tamamlayacak. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu amaç doğrultusunda yüzlerce kişi istihdam edeceklerini ve yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapacaklarını belirtti ve bu süreçte ortaya koyulacak işleri heyecanla beklediğini ifade etti.

Dugan ise yeni görevi öncesinde karmaşık hisler yaşıyormuş gibi gözüküyor. Bir taraftan Building 8 için çok heyecanlı olduğunu söyleyen çiçeği burnunda Facebook yöneticisi, Google ATAP ekibindeki yol arkadaşlarından ayrılmaktan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etmekten kaçınmadı.

İLGİLİ HABERLER