Teknoloji

Google Assistant üçüncü taraf servis ve uygulamalarla birlikte çalışacak

google assistantGoogle Assistant ile telefonda bulunan diğer uygulamaların veya üçüncü taraf servislerin birlikte çalışabilmesi için daha önce resmi bir yol sunulmamıştı. I/O 2017 ile birlikte bu durum değişiyor. Yeni duyurulan Google Actions (Aksiyonlar) sayesinde hem Android’de hem de iPhone üzerinde Assistant’ı üçüncü taraf uygulama ve servislerle birlikte kullanmak mümkün olacak.

Google böylelikle üçüncü taraf geliştiriciler için bir yükleme tabanı oluşturma konusunda Amazon Alexa’ya kıyasla kayda değer bir avantaj elde etmiş olacak. Google Home hoparlör için oluşturulan aksiyonlar, telefonlarda da kullanılabilecek. Buna ek olarak, geliştiriciler telefon ekranından yararlanarak daha farklı özellikler de sunabilecek.

Google yeni özelliğini sahnede Panera aracılığıyla yemek siparişi vererek test etti. Tüm sipariş süreci sesli olarak veya ekrana dokunarak yönetildi. Kullanıcılara Google Actions ile akıllı ev yönetimi konusunda da daha fazla opsiyona sahip olacak.

Google Assistant için geliştirilen aksiyonlar belli cihazlarla sınırlı kalmayacak

Google’dan yapılan açıklamada, geliştiricilerin aksiyon oluştururken belli cihazları hedeflemek zorunda olmadığı belirtildi. Şirket, geliştiricilerin cihazlar yerine eylemlerin üzerine odaklanmasını istediğinin altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER