Teknoloji

Google Asistan yakında Digital Wellbeing özellikleriyle yenilenebilir

google asistan

Google’ın Android uygulamasının en yeni beta sürümü üzerinde yapılan inceleme, dijital yardımcı Google Asistan için bazı yeniliklerin yolda olduğunu işaret ediyor. Söz konusu yenilikler arasında ise Digital Wellbeing programı çerçevesinde sunulacak özellikler öne çıkacak gibi görünüyor.

Asistan uygulamasının beta sürümünün APK’sı üzerinde yapılan incelemenin ortaya çıkardıklarının kesin sonuçlar anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor. Bu işlem sonucunda varlıkları görülen özelliklerin hiçbir zaman kullanıcılarla buluşmaması da ihtimal dahilinde yer alıyor.

Yeni özellikler, Google Asistan ayarları sayfasında planlanan tasarım değişikliğinin bir parçası gibi görünüyor. Yeni tasarımla ayarlar menüsüne dört sekmeli bir yapı ekleniyor. Söz konusu sekmeler “Kişisel Bilgi”, “Asistan”, “Servisler” ve “Ev” ismini taşıyor. Digital Wellbeing en son sekmenin altında görülüyor.

Uygulama Digital Wellbeing için iki işlevi listeliyor. Bunlardan ilki “Downtime” (Aksama Süresi) adını taşıyor. Bu özelliğin Asistan’ın çalışmayacağı zamanları belirlemek için kullanılacağı düşünülüyor.

Diğer fonksiyon ise “Filters” (Filtreler) ismiyle görülüyor. Bunun belli içeriklere çocuklara erişimini engellemek amacıyla kullanılabileceği düşünülüyor.

Söz konusu Digital Wellbeing özelliklerinin “Households” (Ev Halkı) isimli başka bir özelliğin de kapsamı altına gireceği düşünülüyor. Bu özellikle ebeveynlerin çocuklarının Google Asistan ile olan etkileşimlerini daha etkin biçimde kontrol edebilmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER