Manşetler

Google Asistan Türkçe konuşmaya başlıyor

google asistan türkçe

Google’ın yurt dışında uzun zamandır hizmet veren, ancak bunca zamandır Türkçe dil desteğinin bulunmaması nedeniyle tam anlamıyla yararlanamadığımız sesli asistanı Google Asistan, bugün itibarıyla Android kullanıcılarına hizmet vermeye başlıyor.

Google, bu yıl sonuna kadar Google Asistan’ın Türkçe olacağının işaretlerini vermişti. Arama devi, yıl bitmeden hemen önce bu taahhüdünü yerine getiriyor. Bugün itibarıyla Google uygulamasını güncelleyen Android kullanıcıları, Google Asistan’dan Türkçe olarak yararlanmaya başlayabilecek. Ocak ayında da iOS kullanıcılarına Google uygulaması üzerinden Türkçe Google Asistan’dan yararlanma fırsatı verilecek. Google, gelecek ayın sonuna kadar Türkiye’deki tüm kullanıcılarına Türkçe asistan desteği getirmeyi hedefliyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”wUoqDXr121k”]

Apple’ın sanal asistanı Siri’dekine benzer bir kullanıcı deneyimi Google Asistan tarafından sunuluyor. Kullanıcılar iletişim, alarm ve hatırlatıcı kurma, takvim kaydı ekleme, alışveriş yapma, cihaz kontrolü, medya içeriklerini oynatma, navigasyon, bilgi arama, eğlence ve kişisel sorgular için Google Asistan’dan yararlanabilecekler. Google Asistan’ı farklı telefonlarda farklı biçimlerde çağırmak mümkün oluyor. Bunun yanı sıra çoğu Android telefonunda “Ok Google” şeklinde seslenmek yeterli oluyor.

Hürriyet‘in haberine göre, Google Asistan’ın Türkçe versiyonu, Türkiye ve İsveç’teki Google ekipleri tarafından yaklaşık 2 yılda geliştirildi. Google Asistan’ın Türkçe espriler ve fıkralar konusunda da bir hayli bilgili ve yetenekli olduğunu biliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER