Teknoloji

Google Memory ile Asistan içinde her şeyi kaydetmenize izin verecek

google memory

Google, Asistan için Memory, yani Hafıza olarak adlandırılan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik dahilinde yapılacaklar listesi, notlar uygulaması, Pocket benzeri okuma listesi ve Pinterest tarzında koleksiyon tahtası Google Asistan uygulaması içine entegre edilecek. 9to5Google sitesi, bu özelliğin şu anda Google çalışanları tarafından test edildiğini kaydetti.

Memory aralarında makaleler, kişiler, etkinlikler, uçuş ve otel bilgileri, görseller, sinemalar, müzik, notlar, fotoğraflar, yerler, çalma listeleri, ürünler, yemek tarifleri, anımsatıcılar, lokantalar, ekran görüntüleri, gönderiler, TV dizileri, videolar ve web sitelerinin de bulunduğu kapsamlı içeriği kaydedecek.

Aslında Google Asistan içinde bilgi kaydeden bir Memory uygulaması var. Ancak Memory’nin yeni türü kapsamlı bir güncelleme niteliğini taşıyacak. Bu, kendisinden önce gelen Koleksiyonlar özelliğine entegre edilecek ve onu kapsayacak gibi görünüyor. Şu anda Google uygulaması içinde bulunan Koleksiyonlar özelliğine Asistan’ın günlük bakış bölümünde bulunan ana menü çubuğu içinden erişilebiliyor.

Buradaki temel amaç kullanıcılara her türlü içeriği saklama imkanın tanımak. Linkler, ekran görüntüleri, eşya fotoğrafları veya elle yazılan notlar, dijital yapılacaklar listeleri ve anımsatıcılar da bunlar arasında bulunuyor. Daha sonra Memory, kaydettiğiniz her türlü içerik içinde arama, düzenleme ve yeniden görüntüleme imkanı verecek.

Kaydettiğiniz içeriğe bağlı olarak Memory, bağlamsal bilgileri de içerecek. Örneğin bir yemek tarifi kaydettiğinizde, onun pişirme süresi de gösterilecek. İzlemek istediğiniz bir filmi kaydettiğinizde, onun fragmanına ait bir bağlantı da iliştirilecek. Eğer Google Docs dokümanı veya yüklenmiş bir Drive dosyası gibi Google tabanlı kaydedilen içerikler söz konusuysa, özelleştirilmiş önizleme kartları göreceksiniz.

Memory içine içerik kaydetmek için kullanıcılar, bir Google Asistan komutunu kullanabilecekler veya ana ekrana eklenecek bir kestirmeden yararlanabilecekler. Memory içinde saklanan içerikler “Önemli” veya “Sonra Oku” etiketileriyle kaydedilebilecek. Aynı zamanda bunları yeniden sıralamak veya belirli bir öğe için arama yapmak mümkün olacak.

Memory özelliği hâlâ test ediliyor. Google, bu özelliği ne zaman geniş kapsamda kullanıma sunacağını açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER