Teknoloji

Motorola Moto G100 tanıtıldı: Snapdragon 870, 5000 mAh pil

motorola moto g100

Motorola, Moto G serisinde ilk günden bu yana en iyi özellikleri uygun fiyatlarla sunuyor. Şirket bu geleneği serinin yeni üyesinde de devam ettiriyor. Motorola Moto G100, bundan iki ay önce Çin’de Motorola Edge S ismiyle gözler önüne çıkmıştı. Moto G100’ün Edge S’e benzeyeceğine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

Akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Full HD+ çözünürlüklü panel, HDR10 desteği de sunuyor. Ekranın üzerinde ise iki ön kamera bulunuyor. 16 megapiksel ana ön kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera da eşlik ediyor.

Moto G100’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Snapdragon 870, şimdiye kadar Moto G serisinde bir telefona yerleştirilen en güçlü işlemci niteliğini taşıyor. Amiral gemisi seviyesinde performans vadeden bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Dahili depolama alanını microSD kart desteğiyle genişletmek mümkün.

Akıllı telefonun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Etrafında LED flaş halkası bulunan 16 megapiksel ultra geniş açılı sensör ise aynı zamanda makro kamera işlevi görüyor. 2 megapiksel sabit odaklı derinlik sensörü ve Uçuş Süresi (ToF) sensörü sistemi tamamlıyor.

Yazılım tarafında ise Motorola’nın standart Android deneyiminden pek farklı olmayan My UX kullanıcı arayüzü Android 11’i tamamlıyor. Yeniliklerden biri olan “Ready For” platformu ise telefon bir bilgisayara veya telefona bağlandığında kullanıcılara masaüstü benzeri bir arayüz sunuyor. Motorola, G100’ü bir tür bilgisayar olarak kullanmak isteyenler için özel bir dock da sunuyor.

motorola moto g100Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 20W şarj desteğine sahip. 3.5 mm. kulaklık jakı ve NFC desteği bulunan telefonun suya dayanıklı olduğu söylense de, sertifikası konusunda bilgi verilmiş değil.

Motorola Moto G100 için gri, gümüş ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği mevcut. Akıllı telefon Avrupa’da 499.99 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER