Teknoloji

Google Asistan Connect ile Alexa’nın ekosistem açılımına karşılık veriyor

google asistan connect

Google, dijital yardımcısı Google Asistan ekseninde kurduğu cihaz ekosistemini genişletmeye devam ediyor. Bu açılımın son halkasını oluşturan cihazlar, Google Asistan Connect adını taşıyor. İnternet devi, Connect ile üreticilerin konuşabilen küçük cihazlar geliştirebilmesini ve bu cihazların Asistan’a entegre biçimde çeşitli görevleri yerine getirebilmesini hedefliyor. Google’ın demosunu yaptığı ilk cihazlar, hava durumunu ve diğer bilgileri paylaşabilen küçük bir E Ink ekran ve küçük bir buton oldu.

Google böylelikle bir cihaza mikrofon veya ekstra işlemci entegre etmeye gerek kalmadan akıllı özellikler ekleyebilmeyi hedefliyor. Connect’ten yararlanabilmek için etrafta yine Google Asistan taşıyan bir cihaz olması gerekiyor. Yüksek işlem gücü gerektiren işlemler yine telefon veya Asistan uyumlu diğer cihaz üzerinden gerçekleştirilirken, Connect başka işlevleri yerine getiriyor.

Google’ın CES 2019’da sergilediği prototiplerin üç boyutlu yazıcıdan çıkmış, düşük bütçeli görünmeleri dikkat çekiyor. E Ink ekrana Google Asistan aksiyonlarını başlatmaya yarayacak küçük bir buton da eşlik ediyor.

Görsel: The Verge

Google’ın Connect’in kullanımına uygun gördüğü alanlar arasında akıllı ev eşyaları öne çıkıyor. Örneğin, bir bulaşık makinesinde tam teşekküllü bir asistana ihtiyaç duyulmuyor. Kullanıcıların sadece bulaşık makinesinin üzerindeki bir butona basarak Google Asistan’ı aktive etmesi ve istediğini gerçekleştirebilmesi hedefleniyor. E Ink ekranın ise buzdolabının üstüne yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Google Asistan Connect ekosisteminin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Ancak mevcut işaretler, uzun bir süreye ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER