Teknoloji

Google Asistan daha fazla Android telefon ve tablette kullanıcılarla buluşuyor

google asistanGoogle Asistan, son zamanlarda yeni özellikler kazanıyor. Kullanıcıları yerel ev servislerine bağlamak ve yakınlarda çalan şarkıların adını söylemek, dijital asistanın yeni özellikleri arasında bulunuyor. Sahiplerinin bu imkânlardan yararlanmasını sağlayacak cihazlara da yenileri ekleniyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, artık dijital asistanı Android 7.0 Nougat ve 6.0 Marshmallow sürümleriyle çalışan tabletlerde kullanmak mümkün olacak. Bunlara ek olarak, Adroid 5.0 Lollipop yüklü telefonlarda da Asistan’ın imkânlarından yararlanılabilecek.

Asistan’ın tablet açılımı ABD’den başlayacak. Bu ülkede yaşayan ve Android tabletlerini İngilizce olarak kullananlar, önümüzdeki haftadan itibaren Asistan’dan yararlanabilecek. Android 5.0 Lollipop yüklü telefonlar içinse Asistan desteğinin kapsama alanı biraz daha geniş. ABD, Birleşik Krallık, Hindistan, Avustralya, Kanada ve Singapur’daki Android 5.0 Lollipop yüklü telefon sahipleri bu imkândan yararlanabilecek. Bunun için telefonlarda birincil dilin İngilizce olması gerekiyor. Bunlara ek olarak; ABD, İspanya ve Meksika’da İspanyolca konuşan Android telefon sahipleri de Asistan’ı kullanabilecek.

Google Asistan daha fazla ülkede daha fazla cihaza ulaşacak

Google Asistan için yeni cihaz açılımının kapsama alanı bu ülkelerle sınırlı kalmayacak. Almanya, Brezilya, İtalya, Japonya ve Güney Kore’de de daha fazla Android cihaz sahibi Asistan’a erişecek.

İLGİLİ HABERLER