Teknoloji

Google Arts & Culture uygulamasına da yapay zekâ ile dokunuyor

google arts & culture

Google Arts & Culture uygulamasına yapay zekâ destekli yeni bir özellik ekledi. Söz konusu özellik ile sanat eserlerinin üzerine kullanıcının seçtiği bir tema çerçevesinde yapay zekâ ile oluşturulmuş şiirler eklenebilecek. Şiirli kartpostalların eklenmesi, Google’ın Arts & Culture uygulamasındaki geniş ölçekli tasarım değişikliğinin ve üretici yapay zekâyı tüm servislerine getirme açılımının bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Şiirli kartpostalları Arts & Culture’ın mobil uygulamasında ve internet sitesinde bulmak mümkün olacak. Burada kullanıcılar farklı şiir formatları arasında seçim yapabilecek. Söz konusu formatlar arasında sone, gazel, ağıt, haiku gibi seçenekler de bulunuyor. Yapay zekâ, kullanıcının yazdığı anahtar kelimeyi baz alarak yazdığı şiiri yine kullanıcı tarafından seçilen bir resmin yanına yerleştiriyor. Kullanıcılar “Kangawa’daki Büyük Dalga”, “Çığlık” ve “Yıldızlı Gece” gibi popüler seçenekleri de şiirli kartpostallarında kullanabiliyor.

Yapay zekâ kullanıcının tüm tercihlerini birleştirerek bir şiir oluşturacak ve bu şiir kullanıcı tarafından paylaşılabilecek. Google’dan verilen bilgiye göre, şiirler bu yıl kullanıma sunulan PaLM 2 geniş dil modeli aracılığıyla oluşturuluyor.

Google Arts & Culture uygulamasında başka yenilikler de var

Google Arts & Culture uygulamasında şiir oluşturma aracı dışında başka yenilikler de mevcut. Artık uygulamada kullanıcılar kişiselleştirilmiş bir “kültürel öne çıkarılanlar” akışı içinde gezinebilecek. Buna ek olarak, kültürel konu başlıklarındaki aramalar da daha rafine hâle getirilebilecek. “Kültür Çarkı” özelliği ise kullanıcıların baktıkları şeyle bağlantılı diğer içeriklere ulaşmasını sağlayacak. Yenilenen Arts & Culture uygulamasına şu an için sadece Android’de erişilebiliyor. iOS kullanıcılarının ise güncelleme için biraz daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER