Teknoloji

Google mobil cihazlarda arama sonuçlarını paylaşmayı ve kaydetmeyi kolaylaştırıyor

google

Google Arama deneyimini daha kullanışlı hâle getirecek yeni özellikler sunuyor. Üretken Arama Deneyimi’nin parçası olarak masaüstünde imleç sonucun üzerine getirildiğinde kullanıcıların karşısına işlevsel kısayollar çıkarken, mobil cihazlarda da arama sonucunu sağa doğru kaydırarak hızlı şekilde sonucu paylaşmak veya kaydetmek mümkün oluyor.

Biraz gizli tutulan bu kaydırma özelliğinin geçtiğimiz mayıs ayından bu yana kullanımda olduğu tahmin ediliyor. İnternet devi, Üretken Arama Deneyimi’nin duyurusunu da mayıs ayında yapmıştı.

Paylaşım seçeneğinde kullanıcılar ya Chrome’un paylaşım sayfasını ya da Google uygulaması kullanılırsa Android’in yerel paylaşım arayüzünü görüyor. Burada sayfa adı ve URL varsayılan olarak sunuluyor. Yer imi ikonu ise ilgili bağlantıyı Koleksiyonlar özelliği kapsamında google.com/save adresine kaydediyor.

Google Arama sonuçlarının kaydedilmesi özelliğini daha çok kişiye ulaştırabilir

Görünen o ki, kullanıcılar sadece başka bağlantıların iliştirilmediği tekli Google Arama sonuçlarının üzerinde kaydırma yapabiliyor. Daha önce bu özelliğe üç nokta ikonuna dokunulan menü üzerinden ulaşılabiliyordu. Kaydırma hareketinin özellikle arama sonucu kaydetme imkanının daha yaygın kullanımına fırsat vereceğini tahmin etmek pek zor değil. Özelliğin sadece Üretken Arama Deneyimi’ni aktifleştirenler tarafından kullanılabildiğini belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER