Teknoloji

Google Arama sonuç sayfasında karanlık görünüm testi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google aralarında Play Store, Takvim ve Drive’ın da bulunduğu çeşitli uygulamalarına koyu modu çoktan ekledi. Chrome internet tarayıcısında da koyu mod desteği bulunuyor. Ne var ki, bu internet tarayıcısıyla Google Arama motorunda arama yapıldığında kullanıcılar hâlâ sadece beyaz renkli arka planla karşılaşıyor. Bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çünkü Chrome’da Google Arama sonuçları içinde koyu mod desteği test ediliyor.

Chromium kaynak kodu kütüphanesine eklenen yeni bir ayar, diğer bir deyişle “flag” keşfedildi. Bu sayede Chrome’da Google arama motoruna girilip arama yapıldığında siyah renkli arka planı görmek mümkün oluyor. “Show the dark SRP for Chrome Android”, yani “Chrome Android için koyu arama sonuçları sayfası göster” şeklindeki söz konusu bayrak etkinleştirildiği takdirde, Chrome karanlık mod içinde olduğu zaman koyu renkli arka plan üzerinde arama sonuçlarını görüyorlar.

Chrome’da yer alan dahili seçenek sayesinde web sitelerini koyu modda görüntülemeye zorlamak zaten mümkündü. Google’ın arama sonuçları içinde koyu modu bir “flag” ile test ettiğini görmek doğrusu biraz şaşırtıcı oldu. Normalde web siteleri koyu modu doğrudan kodlarına entegre ediyor. Böylelikle internet tarayıcısının zorlamasına ihtiyaç duymadan, CSS kodları aracılığıyla karanlık görünüm sunuluyor.

Söylediğimiz gibi, Google Arama sonuç sayfasındaki karanlık görünüm şu anda sadece bir ayara bağlı olarak çalışıyor. Google’ın şu anda deney niteliğinde sunduğu bu özelliği her kullanıcıya ne zaman sunacağı hakkında henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER