Teknoloji

Google arama sonuç sayfalarını daha da derinleştiriyor

Google geçtiğimiz birkaç hafta içinde arama sonuç sayfaları üzerinde üç farklı açıdan güncellemeler yaptı. Şirket bu yeniliklerin kullanıcıları nasıl daha büyük bir arama boşluğuna iteceğine dair detayları da paylaştı. Yapılan üç güncelleme, kullanıcıların gerçekleştirdikleri aramayı, başlangıçta bulmayı amaçladıkları bilginin ötesine taşımasına neden olacak gibi görünüyor.

Bilgi panelleri artık ilgili içerikleri gösteriyor. Yani kayak ile ilgili bir arama yaptığınızda, kayakla ilgili olan snowboard ve benzeri diğer spor dallarına dair aramalara veya “kayakla atlama” gibi kayakla ilgili daha fazla odaklanmış bir aramaya geçiş yapabileceksiniz.

Öte yandan kullanıcılara hâlihazırda aradıkları hakkında bir ön izleme imkanı sunan zengin kartlar ilgili aramalarla birlikte daha fazla görsel içerecek. Google tüm bunların algoritma tarafından belirleneceğini söylüyor.

Yeni zengin kartların bir kısmı aşağıdaki gibi olacak:

Son olarak Google bilgi panellerine benzeyen ek arama tavsiyeleri de sunuyor. Ancak görünüşe göre Google art arda yapılmış aramalara bağlı olarak konuyu otomatik olarak belirleyecek. Örneğin iki futbol oyuncusunu ararsanız, daha sonra ilgili diğer sporcuları da görmeniz mümkün olacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Arama sonuç sayfalarını aradıklarımızın dışında, bu kadar fazla bilgiyle doldurmanın bir gereği var mı? Düşüncelerinizi yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER