Teknoloji

Google trigonometri, geometri ve fizik problemlerinin çözümüne yardım edecek

google arama

Google bir süredir ev ödevlerini yapanlara yardımcı oluyor. Lens uygulaması ise matematik sorularını adım adım çözebiliyor. Şimdi de Google Arama servisi trigonometri, geometri ve fizik problemlerinin çözümünde daha etkili bir araca dönüşüyor.

Google’dan yapılan açıklamada, Arama servisinin artık trigonometri ve ileri matematik gibi konularda daha fazla yardım sağlayacağı belirtildi. Arama çubuğuna bir denklem veya integral girerek ya da Lens kullanarak sorunun resmini çeken kullancılar, problemin çözümünü adım adım açıklamalar eşliğinde görebilecek. Kullanıcılar masaüstünde arama kutusuna “matematik çözücü” yazarak yeni çözüm aracını deneyebilecek.

Geometri tarafında ise Google Lens, üçgen problemlerinin hem görsel hem de yazılı bileşenlerini yorumlayabilecek. Bir geometri sorusunun fotoğrafını çekmek, “görsel soruyu açıklayan yazılı bir arama” yapmaya göre daha doğal bir alternatif niteliği taşıyor.

google arama

Google Arama servisinin problemleri çözmesi için geniş dil modellerinden yararlanıyor

Google Arama servisinin lise fizik derslerindeki kelime odaklı problemleri daha iyi yanıtlayabilmesi içinde geniş dil modellerinden yararlanıyor. Şirket geçtiğimiz mart ayında Pathways Dil Modeli’ni daha iyi matematik ve mantık yetenekleri için Bard’a entegre etmişti. Bu, çok adımlı kelime ve matematik problemlerinin yanıtlanmasını mümkün kılmıştı.

Google Arama servisine eklediği yeni araçlarla kullanıcıların hem bilinen hem de bilinmeyen değerleri belirlemesine yardımcı olmaya ve aynı zamanda hangi formülleri ne zaman kullanacaklarına yardımcı olmayı hedefliyor. Şirket böylelikle problemlerin daha iyi şekilde çözülebileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER