Teknoloji

Google arama geçmişinizin arşivini indirmenize izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-yeni-logo-200913

Google daha önceleri servisleri içinde bulunan kullanıcı verilerini paketleyip dışa aktarmaya izin veriyordu. Şimdi de Google üzerinden yapılan aramaların geçmişini indirmeye izin veriyor.

Gayri resmi Google Operating System blogu tarafından keşfedilen bu yeniliğe ulaşmak için Hesap Geçmişi bölümüne gidip, buradan Arama Geçmişi sayfasına geçiş yapmanız, daha sonra da bu sayfada sağ üst köşede bulunan menüyü açarak İndir seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Google bir süredir arama geçmişinizi görmeye izin veriyordu, ancak artık arama geçmişinizin arşivini JSON dosyaları olacak şekilde bilgisayarınıza indirme imkanı da sunarak bir kolaylık daha yapmış oluyor.

google-arama-gecmisi-indir-210415

İndirme komutu verdikten sonra Gmail üzerinden bildirim alıyorsunuz ve söz konusu iletide de arşive erişebileceğiniz Google Drive bağlantısı yer alıyor. Google Drive’da tutulan bu geçmişi de zip dosyası olarak indirebilirsiniz.

Arşiv içinde sadece arama geçmişi işlevini etkinleştirdikten ve Google hesabınıza giriş yaptıktan sonraki aramaların kayıtları bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER