Teknoloji

Uber ve Foursquare’in de aralarında bulunduğu yeni Android Wear uygulamaları geliyor

google-io2015-android-wear-280515

Google, akıllı saatler için geliştirdiği işletim sistemi Android Wear için hazırlanan uygulama sayısının 4 bine ulaştığını açıkladı. Birinci yaşını doldurmaya hazırlanan platform, uygulama kütüphanesini Uber, Foursquare ve Citymapper gibi popüler uygulamalarla genişletecek.

Android Wear için hazırlanan Uber uygulaması, I/O 2015’in açılış etkinliğinde sahnede tanıtıldı. Kullanıcılar “Ok, Google. Bana bir araba çağır.” dediğinde Uber sürücüsü vakit kaybetmeden kullanıcının konumuna yönlendiriliyor. Foursquare uygulaması yakındaki mekanlar hakkında hızla bakılabilecek güncellemeleri ekrana taşırken, Shazam uygulaması da akıllı saatin iç mikrofonundan faydalanarak şarkıları tanıyabilecek.

Google’ın sahnede duyurduğu Android Wear yeniliklerinin büyük kısmı LG’nin yeni akıllı saati Watch Urbane ile ortaya çıksa da, bu durum emoji desteği ve hareketle kontrol gibi yeniliklerin alkış almasını engellemedi. Apple Watch’un ortaya çıkışıyla birlikte Google’ın Android Wear’i daha erişilebilir bir platform olarak lanse etmeyi istediğini söylemek yanlış bir çıkarım olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER